SABER
12 серпня

Як обрати гриль ?

Гриль-кухня Saber EZ Kitchen — I Series
Гриль-кухня Saber EZ Kitchen — I Series

 

Купуєте свій перший гриль? Потрібно багато чого враховувати: великий чи маленький, дорогий чи бюджетний, вугілля, пелети, електрика чи газ? У цій статті ми дамо всі відповіді на ваші запитання та допожемо обрати вам ідеальний варіант, який приноситиме вам задоволення від кожного використання! Обрати гриль для душі!

У цій статті:

·       Газ проти вугілля

·       Смаження на вугіллі

·       Гриль на газу

·       Який гриль обрати

·       Пелетні грилі

·       Керамічні грилі

·       Електричні грилі

·       Смокери та електрокоптильні

·       Речі які слід враховувати при виборі гриля

 

Будь-яке свято та вечірка чудово вберуть в себе атмосферу американського стилю відпочинку лиш за допомогою однієї деталі – правильно підібраного та якісного гриля.

Газ проти вугілля

Незважаючи на те що існує велика кількість видів грилів, основними категоріями є вугільні грилі так газові. Нижче ми розберемо переваги та недоліки кожного з них.

 

Коптильня-гриль Oklahoma Joe’s Bronco Drum Smoker
Коптильня-гриль Oklahoma Joe’s Bronco Drum Smoker

Смаження на вугіллі

Для того щоб приготувати соковитий стейк ви використовуєте деревне або кокосове вугілля. Комфортне смаження передбачає під собою наявність достатньої кількості вугілля під рукою, адже без нього відпочинок піде не по плану. Також після готування вам потрібно прибрати залишки (зола та жир від страв).

Компроміс для цих незручностей? Смак! Аромат тліючого вугілля насичує вашу страву незабутніми нотками диму та деревини. Звичайно смак не буде таким насиченим при готуванні швидких страв таких як курячі грудки та гамбургери, але страви з повільним приготуванням на низькій температурі (ребра), дадуть вам відчути весь потенціал вугільного гриля.

Стартер для розпалу вугілля
Стартер для розпалу вугілля

Також досить важливим фактором є регулювання температури на вугільному грилі, адже на відміну від газового, вам потрібно навчитись знаходити оптимальне положення заслонок для підтримання стабільної температури. До цього потрібно звикнути, але як тільки ви освоїте це уміння, то помітите як вам приносить задоволення навіть така проста річ як підготовка гриля до готування.

Плюси вугільних грилів:

-        Зазвичай дешевше чим газові

-        Більш потужний жар на початку готування

-        Надає більше аромату страві за рахунок натуральної деревини

Мінуси вугільних грилів:

-        Важче контролювати температуру

-        Постійна наявність ресурсу для жару під рукою

-        Велика кількість пилу та попелу

-        Час підготовки вогню (до 30 хв)

Газовий гриль Saber SS 670
Газовий гриль Saber SS 670

Гриль на газу

         Понад 60% клієнтів магазину Грілекс є власниками газових грилів, адже вони набагато зручніші та простіші у освоєнні.

          Одним з найпомітніших ознак гнучкості продукту є його варіативність у ціновому сегменті. Ви можете придбати газовий гриль за 12 тис. гривень а можете за 120 тис. гривень.

          На відміну від вугільних грилів газові розігріваються набагато швидше. Ви запалюєте пальники одним рухом руки і в залежності від страви, яку ви плануєте приготувати нагрівання решіток займає до 15 хвилин.

          Якщо вам потрібна зручність та можливість приготувати велику кількість м’яса на грилі в будь-який момент, газ – це ваш варіант.

          Регулювати потужність пальників можна за допомогою звичайної поворотної ручки, а запал відбувається з максимальним комфортом та безпекою за допомогою п’єзоелемента, вмонтованого у ваш гриль. Навіть якщо батарейка сіла ви можете скористатись спеціальним технологічним отвором для сірників.

          Навіть якщо газ не має можливості передавати ті аромати диму та деревини, це можете зробити ви за допомогою спеціального контейнеру для тріски, вона нічим не гірша від класичного методу готування.

 

          Існує багато видів газових грилів, але методом підбору та випробовувань Компанія Грілекс зупинилась на таких марках як Saber, Char-Broil, FireMagic. Саме ці торгові марки використовують так звану запатентовану систему TRU-Infrared, яка показала свою ефективність протягом вже 16 років на світовому ринку.

Що таке TRU-Infrared?

Це унікальна технологія приготування їжі за допомогою інфрачервоного тепла. Система розроблена та запатентована компанією Char-Broil, яка робить страви соковитішими, запобігає спалахам вогню та пригоранню їжі.

 

w

Плюси газових грилів:

-        Легко контролювати температуру

-        Кілька зон готування

-        Різноманітність страв на газу

-        Ніякого попелу та бруду

-        Система TRU-Infrared

Мінуси газових грилів:

-        Менший присмак диму

-        Як правило, дорожче за вугільні грилі

 

Який гриль обрати?

Вугільний гриль Char-Broil Kettleman
Вугільний гриль Char-Broil Kettleman

                 Якщо ви той самий амбіціозний та допитливий любитель справжнього грилювання, та мали справу грилями – вугільний гриль вам ідеально пасуватиме. Можливо ви отримуєте задоволення від самого процесу розпалу та підготовки до готування –  правильного розположення вугілля, контроль температури шляхом регулювання заслонок та інше. Ви оціните ностальгічний аспект готування на вугіллі

          Якщо у вашому меню улюблених страв переважають ребра та інше м’ясо довгого готування то вугільний гриль саме для вас. Страви повільного готування чудово насичуються ароматом диму від вугілля, що безперечно свідчить про актуальність покупки гриля наприклад від Oklahoma Joe`s.

 

          У випадку якщо вам потрібно швидко та безтурботно посмажити стейки чи курку – газовий гриль у вашому розпорядженні. Після багатьох років готування на різних типах грилів можна з впевненістю сказати що під час дощу або холодної погоди ви надасте перевагу тому щоб ввімкнути пальники та зачекати 10 хвилин, а ніж розпалювати вугілля та чекати тривалий час щоб довести його до стану готування.

 

          Якщо ви переважно готуєте продукти швидкого приготування, купіть газовий гриль. Деревний дим це прекрасно, але він не буде такий відчутний на прикладі стейків, курки чи навіть сосисок та бургерів. Ці продукти вимагають не так багато часу знаходження на решітці грилю, тому газ буде чудовим замінником вугілля.

 

 

Пелетні грилі

Коптильня-гриль Oklahoma Joe’s RIDER DLX
Коптильня-гриль Oklahoma Joe’s RIDER DLX

           

          Ці грилі працюють на електриці, але джерелом тепла та диму є спеціально спресовані гранули з твердої деревини. Наприклад магазин Грілекс  продає пелети Дуб\Бук та Яблуня при бажанні їх можна міксувати для отримання ароматнішого диму.

          Ви завантажуєте гранули у бункер і автоматичний шнек вже регульовано подає їх у камеру згоряння.

          Цей вид грилів поєднує у собі всі характеристики 2-ох минулих видів, що робить лінійку пелетних грилів досить ексклюзивною.

Коптильня-гриль Oklahoma Joe’s RIDER DLX

 

Керамічні грилі

 

          Керамічний гриль має унікальний вигляд і функціонує за допомогою деревного вугілля, але має деякі відмінності від звичайних вугільних грилів. За рахунок властивостей кераміки температура наростає рівномірно та дуже повільно втрачається, це дозволяє більш економно використовувати вугілля та готувати на протязі тривалого часу.

      Керамічний корпус допомагає зберегти соковитість продуктів і надає неповторний смак і аромат багаття. А інноваційна система Divide&Conquer дозволить Вам створювати багаторівневі зони нагріву, щоб Ви могли обсмажувати стейк і томити овочі одночасно.

Вугільний гриль Kamado Joe Classic III
Вугільний гриль Kamado Joe Classic III

         

Електричні грилі

 

Електричний гриль Char-Broil Patio Bistro 240 Electric 220V
Електричний гриль Char-Broil Patio Bistro 240 Electric 220V

Такий тип грилів не передасть справжнього процесу готування на вугіллі або газу, але буде чудовою альтернативою для тих хто проживає у місті та бажає поринути у світ грилювання.  

 

Електрична коптильня Char-Broil Deluxe XL Digital Electric Smoker
Електрична коптильня Char-Broil Deluxe XL Digital Electric Smoker

Смокери та електрокоптильні

 

Якщо ви являєтесь справжнім гурманом та поціновувачем підкопчених страв, то такий варіант гриля для вас буде ідеальним. Магазин Грілекс пропонує вам декілька варіантів: електричні коптильні, які максимально спростять для вас процес готування м’яса, вугільні коптильні, пелетний смокер, що поєднує в собі і гриль швидкого приготування.

 

Речі які слід враховувати при виборі гриля

 

Портативність: ви полюбляєте відпочинок на природі, біля річки або в лісі? Не проблема, асортимент грилів дає змогу обрати вам як газові так і вугільні портативні грилі. Навіть якщо це стаціонарний гриль, великий та важкий, наявність у нього коліщат дає вам можливість змінити його положення в районі заднього двору.

Аксесуари: під час готування ви будете вимушені маніпулювати з різними інструментами та посудом, наявність бокових поличок та гачків у гриля дає вам змогу отримувати максимально практичне задоволення від процесу грилювання.

Вентиляція: якщо ваш гриль оснащений вентиляційними отворами, які мають змогу регулюватися, це вам дає можливість швидше розпалити вугілля, та більш точно налаштувати стабільну температуру.

Додаткові опції: деякі грилі оснащені боковими конфорками, за допомогою них ви зможете готувати на пательні, розігрівати воду, та готувати соуси. Також досить важливим фактором є місце зберігання інструментів, вугілля та посуду, більшість газових грилів оснащені дверцятами з гачками та контейнерами, які закривають підставку для балону.