21 травня

Чищення димоходу

Як часто чистити димохід?

Чищення каміну – це не косметична процедура, це 100% обережність.

Креозот та інші відходи від вогню, які залишаються після сезону, потенційно небезпечні для власників будинків.

Навіть маленька кількість креозоту може викликати вогонь, і ви навіть не здогадаєтесь, поки він не пошириться на решту будинку.

Якщо ви використовуєте дрова як паливо, креозот почне відкладатись вже з першого разу. Сосна, наприклад, відкладається більш інтенсивно, через велику кількість власного соку. Але навіть якщо палите такою високоякісною деревиною як бук або глід, ви всеодно з часом отримуєте значне нагромадження відходів.

Тому треба чистити димохід кожного року. Якщо ви не зробили це минулого року, то вам варто це зробити якнайшвидше, задля своєї ж безпеки.

Чистити кожного року здається божевіллям

Якщо ви користуєтесь каміном періодично протягом року, ви можете не робити чистку кожного року. Але вирішувати має професіонал, попередньо зробивши огляд. Не варто відкладати чищення димоходу доти, доки вам здається, що вже час. Отримайте професійний огляд і зробіть правильне рішення.

Огляд також найкращий варіант, щоб уникнути проблем в майбутньому. Ви можете не помітити тріщину в димоході, або запчастину, що швидко зношується, яку треба замінити.

Чому очікування поганий варіант?

Очікування завжди приносить додатковий ремонт.

Що довше ви чекаєте, тим більше часу для виникнення проблем, відповідно і витрат.

Ціна огляду і чистки зараз – це нічого, порівняно з терміновими витратами, чи навіть гірше, пожежі будинку.

Поєднання зимових морозниз періодів і вологості завдає великої шкоди камінній кладці та іншим матеріалам вашго димоходу.

Питання не лише в тому щоб чистити креозот і контролювати стан самого димоходу. Якщо камін довго не використовується, там можуть зробити гнізда комахи і закрити повністю прохід для диму і повітря. Огляд і чистка можуть запобігти уникнути всіх цих проблем.