21 травня

Як підготувати камін до опалювального сезону

Ретельна підготовка каміна до зимового опалювального сезону має стати запорукою його бездоганної роботи. За вікном вже осінь і ночі стають все холоднішими. Саме тому час потурбуватися про підготовку камінної опалювальної системи до активної експлуатації. Тож давайте розберемося, як правильно проводити ці роботи і чому саме їх не бажано відкладати на останок.

Готуйте, щоб не спізнитися

Здоровий глузд підказує, що все треба робити заздалегідь. Бо зима завжди приходить раптово, і коли стовпчик термометра покаже мінусову температуру, все повинно бути підготовлено — система налагоджена і має функціонувати надійно, без перебоїв. До того ж, сажотруси — спеціалісти досить зайняті, а максимальний попит на їхні послуги, як ви розумієте, саме напередодні зимового сезону. Тож потурбуйтеся про цей момент ще восени.

Заготовуйте паливо

Вірніше, про це треба було подумати ще навесні, тоді б ваші дрова мали час, щоб підсохнути, відлежатися як слід. Якщо ж цей момент ви проґавили, мерщій хоч зараз запасатися деревиною!

Треба прочистити димохід

Знову ж таки, звертайтеся до кваліфікованого, досвідченого сажотруса. Він ретельно огляне систему, прочистить димохідну трубу від бруду — сажі, попелу і залишків непрогорілої деревини. Лише після цього ви можете розраховувати на потрібний рівень тяги в каміні.

Огляньте камінну топку

Це ще один нагальний крок підготовки камінної системи до зимового періоду. Приберіть з топки сміття, попіл, вичистіть та навіть пропилососьте. Якщо конструкція має скло, його треба добре відмити спеціальними засобами. Перевірте прокладки на дверцятах та склі. Якщо потрібно — поміняйте, інакше тепло буде втрачатися при роботі приладу. Неодмінно огляньте внутрішній простір камери згоряння. Все повинно бути якнайліпше перевірено та підготовлено до експлуатації.

Як бачите, нічого складного в процесі підготовки немає, але це необхідний етап, про який не потрібно забувати. Тільки тоді ви можете бути впевнені, що зимою в вашій оселі буде тепло, затишно і комфортно.

Якщо ж ви лише плануєте монтаж каміна у себе вдома, звертайтеся до компанії «West Fireplace», обирайте модель, яка вам до вподоби (це може бути камін для повітряного або водяного обігріву), та ставайте в чергу на монтаж. Зима наближається стрімко!